Scrum Festival

Dit jaar bestaat de band Scrum tien jaar en dat wordt gevierd. De band pakt uit met een eigen festival genaamd Fields of Folk, dat op 5 en 6 september plaats vindt in Kampen. Scrum zet in op een internationale programmering, waarbij een breed scala aan folkbands op het podium zal staan. De kaartverkoop is inmiddels gestart en de eerste namen zijn bekendgemaakt.

FieldsOfFolk_banner

De programmering van het tweedaagse festival loopt uiteen van ruige folkpunkbands tot intieme singer/songwriters. Het uit Edinburgh, Schotland afkomstige akoestische duo Rantum Scantum brengt humoristische, maar tegelijkertijd maatschappijkritische songs. De Nederlandse band Woodworks brengt folky feestmuziek. Pop-folk is er van het eveneens Nederlandse AlascA. Voor het ruigere werk zijn de Duitse band Mr. Irish Bastard, Happy Ol’ McWeasel uit Slovenië en de Nederlandse formatie Circle J uitgenodigd. Uiteraard zal Scrum op beide dagen zelf ook de bühne betreden, waarbij de zaterdagavond in het teken zal staan van het tienjarig jubileum.
In april 2004 zag Scrum het levenslicht. De folk van de band wordt omschreven als powerfolk: rock met Schotse en Ierse folkinvloeden, waarbij doedelzak, tin whistle, viool en mandoline een grote rol spelen.

Scroll naar boven