SF Museo – Plakken

(Tongue-In-Cheek Records TIC 057)

Je kunt je nauwelijks voorstellen dat Frits Barth ooit stilzit. De ene cd is nog niet verschenen of er is alweer een nieuwe. Op die in hoog tempo verschijnende solo-cd’s ligt het accent op de muziek. In het Friestalige circuit was hij actief in DeFries. Toen die groep door corona en ziekte uiteenviel, gingen Barth (toetsen, gitaren en bas) en Syb Hartog (zang en gitaar) verder in SF Museo. De samenwerking resulteerde in de cd Plakken, waarvoor Hartog de teksten en Barth de muziek schreef.

De muzikale wandeltocht door Friesland vindt soms slenterend (In reager fisket), dan weer stevig doorstappend (Woane in gedichten), plaats. Zo nu en dan zet het tweetal zelfs de looppas erin zoals in De dreef der dreven, over de A7. Steeds is er sprake van een fraaie muzikale verpakking. De wandeling in Drachten (Boatsjes) biedt zelfs barokke vergezichten. In Jan de Roos begeeft het duo zich via Rijksweg 43 nog even buiten Friesland. De legendarische zanger die zichzelf dirigeerde met zijn wandelstok was namelijk in meerdere noordelijke provincies actief.

De getoonzette verhalen werpen een blik op enkele plekken in Friesland. Ze bieden geen spectaculaire inzichten, maar zijn wel in fraaie arrangementen gevat.

Website: www.sf-museo.nl

Scroll naar boven