Sido Martens: Suikerhard & bitterzoet

De nieuwe cd van Sido Martens verschijnt bij -I-C-U-B4-T-, een sub-label van Music & Words uit Amersfoort. Suikerhard & bitterzoet zou net als Drang (2011) eigenlijk uitkomen bij Munich, maar vlak voor de contractverlenging vroeg Munich het faillissement aan. Hoewel de platenmaatschappij nu een doorstart lijkt te gaan maken bij V2 Records, is het gezien de malaise in cd-land onwaarschijnlijk dat de complete Munich-catalogus mee gaat.

De opnames voor Suikerhard & bitterzoet bevinden zich in de afrondende fase. Aan de cd werken vooral Willo de Bildt (bas) en Lilian Tan (drums) mee. Hun bijdrage werd vastgelegd met medewerking van het Friesland College, waar gebruik kon worden gemaakt van de studiofaciliteiten op de locatie van D’Drive, de kunstopleidingen van het FC. Daarnaast zijn er gastrollen weggelegd voor Hubert Heeringa (viool en sax) Meine Bruinsma (steelguitar), Ruben Mulder (toetsen) en Annemarieke Coenders (zang). Bijzonder is dat een deel van de productiekosten dankzij crowdfunding is verworven: Martens bood de vijftien liedjes op de nieuwe cd ter adoptie aan. Binnen een week waren alle muzikale stiefkindjes onderdak.

De cd presentatie en het poppeslokje (Friese gewoonte bij het vieren van een geboorte) zijn op dinsdag 1 mei, de dag van de arbeid, op landgoed Stania State in Oenkerk.

 

Scroll naar boven