Slaapliedjes van bij ons

Slaap nu, Ninette

(Lannoo ISBN 978 90 209 9891 7)

De cd met 28 tracks steekt in een fraai gebonden boek, 240/240 mm, Het is een verzameling van slaapliedjes van bij ons. Slaapliedjes dus uit de Lage Landen. Het boek is een vervolg op een gelijkaardig boek van dezelfde samenstellers dat twee jaar geleden verscheen onder de titel Ninna Oh. Dat bevatte slaapliedjes van rond de Middellandse Zee.

De liedjes worden eerst ingezongen door mij onbekende, jonge stemmen waarna een versie volgt door een bekende zanger of groep. Waar in het vorige boek de zuiderse liedjes door zangers van bij ons werden bewerkt zijn de liedjes op deze uitgave vaak bewerkt door vreemde artiesten die hier werken. Zo is Golden slumber, track 15, een bewerking door Gabriel Rios van de slaapliedjes  Wanneer wij s’avonds slapen gaan en Engel van mij die als tracks 13 en 14 te horen zijn. Ga maar lekker slapen wordt bij Freddy Massamba Seka kuaku mwana. Maar er zijn ook zangers en zangeressen van bij ons, natuurlijk. Jan De Wilde zingt Stil nu en Lady Angelina Oh mijn kindje. Nynke Laverman bewerkte Slapen doe tot Sliepe Sliepe. De voorlaatste track is het kerstliedje met zijn wiegenliedrefrein Suza Nina. Papermouth speelt daarna een instrumentale bewerking.

Dit boek met cd lijkt me, net als zijn voorganger Ninna Oh, een bijzonder fraai geboortecadeau. Het hoeft toch niet steeds een knuffel of rammelaar te zijn?

Scroll naar boven