Soccer Committee – ❤ / Lamb

(Morc 88)

Het debut van Soccer Committee – Tell from the grass – van de Nederlandse altfolk singer songwriter Mariska Baars, kon rekenen op een positieve recensie. Inmiddels is er een even minimalistische opvolger met de cryptische titel ❤ / Lamb. Vijf tracks met een gevoel van tijd in slow motion. Drone achtige (elektrische ?) gitaarklanken met feeërieke zang.

Het geheel heeft wat meer body dan de voorganger.  Er wordt meer geëxperimenteerd met geluidseffecten en vervorming, zoals de klanken in Aride afar.  De vocalen worden in een paar tracks vervormd: het genoemde Aride afar, verrassend origineel gedubd in Reaching , met een spooky effect als resultaat en voor mij over de top in Way ensemble.  In die laatste tracks lijkt het alsof Baars door een tube zingt (als Peter Frampton in Show me the way), maar gekoppeld aan vervormde gitaarklanken.

Het album bevat twee langere tracks, opener Not turn to harm, en het acht minute durende Imagining you in the room. Die laatste draait om woordloos gezongen vocalen met een strikt beperkte, minimalistische begeleiding, maar door de geslaagde reverb groots klinkend. Een gedurfde cd met sterke, maar voor mij ook net wat té uitgesproken bewerkingen, met name wat de zang betreft. Baars heeft een stem die zonder al dat gefrutsel kan!

Scroll naar boven