Spike Flynn – Just this side of here

Just this side of here
(www.spikeflynn.com)

Verhalenverteller Spike Flynn komt oorspronkelijk uit een klein stadje in het centrale westen van de Australische provincie New South Wales. Tegenwoordig opereert hij vanuit de culturele stad Sydney. Flynn brengt songs geïnspireerd door zijn geboorteplaats en het daaromheen gelegen platteland. Flynn speelt naast zijn eigen songs ook veel oude blues en countrysongs.
Hij heeft een rauwe rand op zijn stem, die zich uitermate leent voor deze genres. Daarnaast is Flynn een begenadigd fingerpicking style gitarist, en gebruikt hij regelmatig een mondharmonica om zijn creaties kracht bij te zetten. Flynn is een echte verhalenverteller, en weet van zijn songteksten complete vertellingen te maken. Grootste voorbeeld daarvan is het deels autobiografische Hey Girl, een song die de speelduur van tien minuten passeert.
Maar ook voor zijn verhalende songs Incident in the stoney desert en Smoke at the river bend neemt hij ruim de tijd. Zijn relaxte doch rauwe aanpak maakt Just this side of here een echte luister-cd. Om de instrumentatie niet te beperken tot enkel een akoestische gitaar en een mondharmonica, wordt Flynn ondersteund door gastmuzikanten op cello, contrabas, fiddle, slide gitaar en zelfs flugelhorn.
Dit album met negen songs is door Gary Brown opgenomen in diens studio, gelegen in een noordelijke buitenwijk van Sidney. Spike Flynn overtuigt en houdt je aandacht vast, mits je ook de tijd ervoor neemt om naar zijn geweldige belevenissen te luisteren. Geïnspireerd door onder andere Townes van Zandt en Guy Clark zet Flynn met Just this side of here een alleraardigst derde album neer.

Scroll naar boven