Steve Hicks – A thing made of rags

A thing made of rags
(Acoustic Music Records 319.1562.2, Rough Trade)

Steve Hicks is een Engelse fingerpicking gitarist (en luitspeler) die een breed terrein bestrijkt. Zijn eerste gitaarleraar was een flamencogitarist, op de universiteit werd hij bekoord door folkmuziek, om vervolgens klassiek gitaar te gaan studeren. Hicks is sterk beïnvloed door John Renbourn.
“A thing made of rags” gaat verder waar de in 2009 cd The rag trade (ook uitgegeven door Acoustic Music Records) stopte. Opnieuw wordt een caleidoscopisch geheel aan de luisteraar geboden, met ruimte voor pop (Bruce Cockburn), jazz (Duke Ellington), leermeesters (Stefan Grossman, John Renbourn), eigen werk (Langostino rag), ragtime (Scott Joplin) en klassiek (Johannes Brahms). In het afsluitende (veertiende) nummer is er zelfs sprake van vermenging van rock en klassiek, door middel van de versmelting van Stairway to heaven (Led Zeppelin) en Rondo a la Turka (Wolfgang Amadeus Mozart).
Hicks koppelt een verfijnde techniek aan lichtvoetig spel. Zijn brede muzikale achtergrond en interesse zorgt er voor dat de verveling – die op de loer kan liggen bij een ruim vijftig minuten durende cd met instrumentale muziek, gespeeld op slechts één instrument – geen kans krijgt om toe te slaan.

 

Scroll naar boven