Suzie Candell – Restless

Restless
(Brambus Records, Brambus 202003-2)

Met een prettig mooie stem maken we kennis met Suzie Candell, een Duitse die vanuit Zwitserland opereert, maar evengoed uit Nashville had kunnen komen. De link met de Amerikaanse muziekstad verraadt al dat het hier om een countrygerelateerde muzikante gaat. Candell schrijft haar hele repertoire zelf. Ze is gebrand op het schijven van sublieme teksten, en met haar rijke live-ervaringen is Candell uitgegroeid tot een muzikante van formaat.
Restless is haar tweede album, met daarop tien nieuwe songs die over gekende onderwerken als reizen, een moord en het opbouwen of afwijzen van relaties gaan. Candell produceerde Restless eigenhandig, weliswaar met een klein team van arrangeurs om het maximaal haalbare uit haar muziek te halen. De heerlijke sounds van de pedal steel gitaar zijn heel bepalend, en uiteraard wordt de baritongitaar ingezet in een song die luistert naar de titel Me and this gun.
Er wordt op een hoog niveau gemusiceerd. De kleurrijke songs zijn zeker niet rond drie akkoorden opgebouwd, maar juist rijkelijk gekleurd, waardoor melodieën ontstaan die blijven hangen. De begeleidingsband in dit studio-avontuur is haar eigen gezelschap dat in het dagelijkse leven The Screwdrivers wordt genoemd.
Candell en co hebben duidelijk eigenheid. Het is namelijk knap lastig om haar te linken aan een andere naam. Onder haar supervisie heeft een zeer mooi uitgebalanceerd album het daglicht gezien, met een sound die je zo in de ‘repeat’ zult zetten. Laat je betoveren door deze singer-songwriter, die zonder enige twijfel klinkt naar de Amerikaanse highways.

Scroll naar boven