Sytse Haima – Rûs op ‘e line

Rûs op ‘e line
(SH Produksjes 2021CD001)

Tijdens de coronacrisis zat Sytse Haima niet met de handen over elkaar, en zijn creativiteit werd ook niet aangetast. De Friestalige zanger-liedschrijver maakte onder meer liedjes die de gevolgen van die bizarre periode beschrijven. Er was toen sprake van ‘ruis op de lijn’.

Het openingslied is geïnspireerd op die covid-19-perikelen. De Fries roept daarin de hillige Cecilia, schutspatrones van de muziek, aan om toch muziek te mogen maken. Zij staat hem op zijn nieuwe schijf duidelijk welwillend terzijde.

Haima neemt zelf verschillende muziekinstrumenten voor zijn rekening. Ook deze keer is hij weer omringd door muzikanten die van wanten weten. Nico Outhuijse (De Kast) is daarbij nadrukkelijk aanwezig.

In enkele nummers duikt de zangeres Anke Boersma op. In Salang ’t myn auto riden bliuwt treedt ze op de voorgrond. In het ska-gedreven, gerecyclede Pigmeat-nummer contrasteert haar stem uitstekend met die van Haima. De zanger-liedschrijver beweegt zich verder langs allerlei onderwerpen in verschillende stijlen als toonbeeld van inventiviteit en degelijkheid.

Rûs op ‘e line is verkrijgbaar op vinyl met 13 liedjes en als cd met maar liefst 18 tracks. De creatieve Fries is er met deze geluidsdragers in geslaagd om de misère om te buigen in een fraai muzikaal product.

Scroll naar boven