Sytse Haima – Tsjin better witten yn?

Tsjin better witten yn?

(SH Producties, 2018CD001)

Drie jaar na zijn eerste solo-cd is de Friese multi-instrumentalist Sytse Haima aan zijn  tweede toe. Ook deze keer toont hij zich duidelijk heer en meester in een breed spectrum van teksten en melodieën. De Friese zanger-liedschrijver heeft zich daarbij omringd met een aantal goede muzikanten. Nico Outhuijse (slagwerk en percussie) en Menzo Rohn (toetsen) vullen de meeste tracks verder in terwijl er af en toe koortjes (Anke Boersma en Sipke de Boer) op de achtergrond klinken. Haima neemt zelf het volledige snarenwerk voor zijn rekening. Behalve in Trije spul is út, waar Tseard Nauta met zijn viool de melodie inkleurt.

In de teksten treffen we weer stof tot nadenken (Hiesto hjir noch by ús west en Apen en bearen) en humor (Geart ut Gersleat) aan. In Kuiere mei Greetsje, Klaas en Chris klinkt bovendien nog enig jeugdsentiment door. Juist deze afwisseling van ernst en leut maken er een boeiend geheel van. Bovendien onderbreken twee vlotte instrumentaaltjes, Altceva en De slach by Boxum, de goedgevulde schijf met vijftien tracks.

De coproductie van Haima en Outhuijse heeft een stevige muzikale basis en komt daardoor erg krachtig over. Kortom een plezierige cd die lef uitstraalt.

Scroll naar boven