Taaftere – Tijd vliegt

Tijd vliegt
(Silvox Sil 394)

Taaftere verloochent zijn herkomst niet. In Doeme, doeme is het bier binnen bereik. In Hey lopte mee komt de processie voorbij en in Kakmadamme kun je horen dat de grens naar Vlaanderen niet ver weg is. Kortom, we bevinden ons in Noord-Brabant. Maar bij al die Brabantse vrolijkheid sluipt er soms ook wat weemoed tussendoor (As ik zeg dat ik oe mis).

Taaftere zoekt de inspiratie in uiteenlopende genres. Met cajun (Klaar), wals (En den duvel), jig (Gewirwar), musette (Mirte’s musette), ska (Koojer of bitter)  is de groep van vele muzikale markten thuis. De frisse arrangementen vallen op en in het zeer korte, afsluitende De kat is dood klinkt nog eenmaal de fraaie zangharmonie.

Het oorspronkelijke trio, Mark Söhngen (zang, accordeon en trekharmonica), Mario van der Linden (zang en gitaar) en Willy Verkuijlen (zang, mandoline en basgitaar), veranderde met percussionist Joost Witte in een kwartet. Die ondersteunt de drie melodiemakers op verschillende manieren zodat een solide klank ontstaat. Aan dat steviger geluid draagt hier en daar ook gastmuzikant Manuel Söhngen bij op elektrische gitaar.

Met deze opvolger van Duuzend stappe levert Taaftere een cd af met zestien heerlijke liedjes over eenvoudige onderwerpen, verpakt in prettige melodieën.

Scroll naar boven