tEitUR – Story music

Teitur

Story music
(V2 VVNL25132)

Teitur Lassen is een singer/songwriter geboren op de Faeroër Eilanden. Hij begon op zijn dertiende in bands te spelen. Op zijn zeventiende verhuisde hij naar Denemarken, waar hij zich volledig ging toeleggen op  het schrijven en spelen van muziek. Na een korte tussenstop in Rome vestigde hij zich in 2002 in Londen. In 2003 verscheen zijn eerste CD Poetry & aeroplanes, die niet veel deed qua verkoop, maar er wel voor zorgde dat hij behoorlijk wat optredens kon doen.
Ondertussen is tEItUR’s naam meer dan gevestigd en is zijn achtste album een feit. Onder de titel Story music wordt een tiental nummers gepresenteerd. De opname van negen van de tien nummers vond plaats op de Faeroër Eilanden, in een tamelijk nieuwe geluidsstudio. De meewerkende muzikanten zijn allen bewoners van de Faeroër, in leeftijd variërend van negen tot zesentachtig jaar. Daaronder veel strijkers. Het nummer It’s not funny anymore werd opgenomen in het Muziekgebouw Eindhoven door Reyn Ouwehand, die ook de mix van het nummer verzorgde. Het arrangement voor het nummer komt van de hand van Van Dyke Parks (het bekendst van zijn samenwerking met Brian Wilson aan het SM!LE project).
Bij de titel Story music denk je wellicht aan lange verhalen, maar dat is niet het geval. De meeste tracks bevatten juist opvallen korte teksten. Wat de cd niet minder aantrekkelijk maakt. tEItUR schrijft aansprekende liedjes (die aan Rufus Wainwright doen denken, maar dan met een stuk minder pathos), heeft een verleidelijke stem en heeft veel gevoel voor sfeer.

 

 

Scroll naar boven