TFF-Rudolstadt 4 – 7 juli 2013

Hoewel de voorjaarstemperaturen op dit moment nog niet erg overtuigend in de richting van de zomer schuiven, zijn de zomerfestivals al weer gepland. Ook het TFF-Rudolstadt staat in de steigers. Het grootste folk-roots-wereldmuziekfestival van Duitsland vindt – voor de drieëntwintigste keer – plaats in het eerste weekend van juli. Dit jaar zijn er opnieuw meer dan twintig podia voor de ruim duizend artiesten beschikbaar.

TFF Banner

Ook deze keer is er voor elk wat wils. Naast artiesten afkomstig van over de hele wereld, staat er één land centraal. Dit jaar is dat Italië. Naast de artiesten met gevestigde namen – Berlusconi zul je er niet tegenkomen, Gianmaria Testa en de Tenore Goine van Nuoro daarentegen wel – blijken er tussen de minder bekende namen steeds weer regelrechte verrassingen te zitten.

Ieder jaar krijgt één instrument speciale aandacht. Deze keer is dat de fluit. Het instrument is ook in folkkringen danig populair en de ervaring leert dat het gezamenlijke concert van alle fluitisten aan het eind van het festival ook deze keer weer een indrukwekkende gebeurtenis zal zijn. De deelnemers aan dit evenement zijn Alan Doherty (Ierland), Kudsi Erguner (Turkije), Meike Herzig (Duitsland), Poul Høxbro (Denemarken), Ravichandra Kulur (India), Yacouba Moumouni (Niger), Jean-Luc Thomas (Frankrijk), Koushi Tsukuda (Japan) en Mauricio Velasierra (Columbia).

Daarnaast zijn er weer allerlei activiteiten in het festival ingebed: De uitreiking van de Duitse wereldmuziekprijs “RUTH” (in verschillende categorieën), een uitgebreide kinderanimatie, verschillende workshops, een instrumenten bouwwerkplaats, lezingen, discussies, tentoonstellingen en het levendige optreden van tientallen straatmuzikanten in het oude centrum van de provinciestad in Thüringen. Kortom voor de liefhebber een enerverend lang weekend.

Meer informatie op: www.tff-rudolstadt.de

Scroll naar boven