The Amazing Stroopwafels – All you can eat

The Amazing Stroopwafels - All you can eat

All you can eat
(Quiko QKV214, Coast to Coast)

Er verschenen al eerder twee verzamel-cd’s van The Amazing Stroopwafels, die een overzicht gaven van de schat aan liederen die door hen werd geproduceerd in de jaren tachtig (een titelloze cd met LP-tracks) en in de jaren negentig (Hard voor weinig). Nu is er een compilatie van de vijf cd’s van de Stroopwafels die verschenen tussen 2001 en nu. Als bonus zijn er drie live-opnames van een optreden in de Rotterdamse Oude Luxor en drie nieuwe nummers. De twintig tracks zijn in (bijna) chronologische volgorde gerangschikt. Van elke cd werden drie nummers geselecteerd (alleen van Eeuwige vlam slechts twee). Er is een afwisselend repertoire uitgekozen, van hilarisch tot poëtisch en van rocker tot ballade. Persoonlijke favorieten bevinden zich meer in die laatste categorie en dragen titels als Blankenburg, Schip in de dijk, Wit Nazareth en Brekelsveld.
De drie nieuwe nummers zetten de Stroopwafel liedtraditie vrolijk voort. Zigeunerschnitzels handelt over benamingen die niet meer mogen, zoals negerzoenen. Zure verbiederij in de woorden van Wim Kerkhof. Jos had het het geweten gaat over het verlies aan natuurkennis. Feyenoord is een lied waarin de afkeer van voetbal en trots zijn op je afkomst met elkaar duelleren, en waarin volgens Kerkhof “ook een Spartafan zich kan herkennen”. De drie liedjes maken in elk geval nieuwsgierig naar een volledig nieuwe cd. De drie live-opnames betreffen trouwens liederen van vóór 2000.
All you can eat is ook de titel van de huidige theatertournee van The Amazing Stroopwafels, waarbij ‘culinaire liederen’ als Kaas, Radijs en Varkensvlees de revue passeren.

Scroll naar boven