The Hello Darlins – The Alders & The Ashes


The Alders & The Ashes
(Continental Record Services / Coast To Coast)

Americana van een Canadese band met op en top goede muzikanten aan boord. Geen rauwe doorrookte highway-stem, geen Nashville snik, maar de mooie serene, rimpelloze zang van de Roemeens-Canadese Candace Lacina bepaalt de sound van The Hello Darlins. Met een geluid dat ergens hangt tussen soulvolle country, gospelinvloeden en bluesy klanken is de vergelijking met The Eagles en The Band snel gemaakt, zeker als het neerkomt op de meerstemmige vocalen. Muziek met een ongekende kwaliteit, maar ook een zekere geliktheid.

The Alders & The Ashes is een dubbelalbum, met twee gezichten. Houdt de eerste schijf zich meer op het akoestische country vlak, op de tweede plaat komen vollere songarrangementen met ballen voorbij. Er komt heel veel op je af, met de zeventien tracks die een enkele keer uitmonden in interessante improvisaties. Candace staat in een aantal tracks onvermoeid haar frontpositie af aan andere gastzangers, die ieder een eigen stem geven aan de bewuste songs. Candace leidt de band samen met toetsenist Mike Little sinds de start van de wereldwijde pandemie.

Het debuutalbum werd wat gelaten ontvangen door de kenners, maar met dit dubbelalbum maakt het muziekcollectief een enorm statement. Dit album werd in Los Angeles opgenomen onder supervisie van audiotechnicus Ross Hogarth (John Mellencamp, Joe Bonamassa) en gemixt door Mike Poole (Robert Plant, Buddy & Julie Miller, Dolly Parton). Songtitels als Forgiving Cane and loving Abel en Died with his boots on, zijn al veelzeggend en veelbelovend. De luisteraar wordt door degelijke arrangementen geloodst, maar ook door sfeerveranderingen die bepaald worden door de zangstemmen van de gastzangers, waaronder J.D. Edwards in Sea that meets the sky. De dubbelaar eindigt met twee versies van de song Stranger in the mirror, twee funky varianten met Mark Sexton op de leadzang en lekkere Hammondklanken van toetsenist Little.

Laat je verrassen door dit uitmuntende album! Ik kan alvast verklappen dat ie lekker klinkt in de auto…

Scroll naar boven