The Lasses & Kathryn Claire – Live at De Parel van Zuilen

Live at De Parel van Zuilen
()

The Lasses – Sophie ter Schure en Margot Limburg – zingen al een aardig tijdje de sterren van de hemel en dat is niet onopgemerkt gebleven, ook niet buiten Nederland. De in 2015 verschenen cd Daughters kreeg lovende kritieken en verstevigde hun reputatie zonder meer.
Op toevallige wijze ontmoetten The Lasses in het Amsterdamse Ierse café Mulligan’s – waar beide dames op woensdagavond steevast deelnemer zijn aan de sessie – de Amerikaanse zangeres en violiste Kathryn Claire. Toen The Lasses daar Cyril Tawney’s lied Grey Funnel Line inzetten, zong Kathryn er moeiteloos een derde stem bij. Een samenwerking was geboren.
Ondertussen heeft het trio er al diverse tournees opzitten, in de lage landen, maar ook in Amerika. Eén van de dingen die Kathryn Claire heeft aangezwengeld bij Sophie en Margot is het zelf schrijven van nummers. Op Live at De Parel van Zuilen staan vier eigen composities van The Lasses en het is voor het eerst dat ze zich daaraan wagen. Het resultaat is prima. Snow, Bittersweet, Nightfall en Island man misstaan geenszins op het album. Naast twee traditionals – Craigie Hill en The cuckoo – vind je op de cd een tweetal nummers van de hand van Kathryn, een lied van Timothy Hull, een song van Sean McCarthy en het eerder genoemde lied van Tawney, dat de cd afsluit.
The Lasses en Kathryn Claire brengen een vocaal sterk repertoire, waarbij de stemmen samensmelten. Niet voor niets worden ze wel de vrouwelijke Crosby, Stills & Nash genoemd. Dat brengt hen bijvoorbeeld ook in Japan (februari 2018), en opnieuw naar Amerika (april). In Nederland is het trio te bewonderen op 8 maart in het Rietveld Theater in Delft. Gaan zou ik zeggen.

Scroll naar boven