The Odd Birds – Tremolo Heart

Tremolo Heart
(Eigen beheer, www.theoddbirds.com)

Met een vermenging van folk, country en americana en de daarbij behorende onderwerpen over gebroken harten, toeren Ron Grigsby en Jennifer Moraca al zo’n tien jaar als duo door California, en onlangs nog door Europa. In 2020 verscheen hun debuut-EP Better days, die de toon zette voor een volwaardig album met de titel Tremolo heart.

Dat Grigsby zich graag laat inspireren door Gram Parsons en Neil Young is duidelijk hoorbaar in zijn stemgeluid en composities. Grigsby heeft een ruige stem in contrast met het zoete en mooie stemgeluid van Moraca.

De twee stemmen mengen opmerkelijk goed. De zeven eigen composities kwamen tot stand gedurende de pandemie en het gedwongen thuis blijven. De overige drie songs zijn covers van Merle Haggard, Gram Parsons en Jimmy Webb, en die kregen een duidelijkere country twist in tegenstelling tot het eigen werk dat meer tot softe countryrock toegeschreven kan worden.

A song for you van Parsons klinkt als een klok, een prachtig voorbeeld van hoe mooi de stemmen van dit tweetal blenden. Het duo speelt een keur aan akoestische en elektrische gitaren, aangevuld met drums, bas en een informele viool, gespeeld door een groepje gastmuzikanten. De twang zit er goed in en zo wordt ook de juiste toon neergezet.

Tremolo heart is een duidelijk statement met een vol en aantrekkelijk geluid, het ene moment heel intens, en in een volgend moment komen Moraca en Grigsby helemaal los. The water’s edge is een gaaf voorbeeld van hoe het duo ook live klinkt.
The Odd Birds komen alles behalve ‘onhandelbaar’ over, het zijn twee prima muzikanten die perfect op elkaar zijn ingespeeld.

Scroll naar boven