The Watchman – Dorset moon

Dorset moon
(Continental Europe CECD 64)

Het gebeurt wel eens dat een cd te lang blijft liggen voordat ie de oren van de recensent bereikt. Wat dan? Laten voor wat het is? Alsnog bespreken, met kans op mosterd na de maaltijd? Het feit dat u dit leest laat zien dat ik voor de laatste optie heb gekozen.
Want op geen enkele valt te rechtvaardigen waarom ik niet eerder aan deze prachtplaat toekwam.
Dorset moon is een intiem album met enkel zang (Ad van Meurs en Ankie Keultjes) en akoestische gitaar (Ad & Dylan van Meurs). Melancholiek, innemend, pastoraal. Het kost geen enkele moeite de luisteraar geboeid te houden. Negen van de elf liederen werden geschreven door Ad van Meurs. Eén track is de – instrumentale – pennevrucht van Dylan van Meurs, die het dan ook zelf uitvoert. Het (relatief) bekende nummer Columbus stockade werd gecomponeerd door het duo Jimmie Tarlton & Thomas Darby, dat in 1927 de eerste opname ervan maakte.
The Watchman neemt je mee in het leven van alledag, met z’n hindernissen en genietmomenten. Als een vriend die op een zwoele avond een goed gesprek met je voert. Favoriet zijn Sprinkles and milk, Far off land en Time to travel. Een cd om te koesteren.

Scroll naar boven