Theatervoorstelling Iemandsland

Poster IemandslandAl maanden lang wordt er gewerkt aan de voorstelling Iemandsland.
De Gronings-Drentse theaterproductie gaat vrijdag 15 mei in première, maar voor die voorstelling zijn de kaarten al uitverkocht.
Toneelschrijver en cabaretier Jan Veldman schreef de tekst en muzikant Bert Hadders de liedjes voor deze eigenzinnige locatievoorstelling.

 

Iemandsland is een theaterspektakel waarin de Veenkoloniën centraal staan. Het verhaal en de liedjes spelen in de jaren zeventig. De persoon waar het allemaal om draait is Berrie Kazimier, die naar de ‘grote stad’ is verhuisd. Nu keert hij terug naar zijn geboortegrond voor een speurtocht in zijn verleden. Albert Secuur speelt de rol van Bennie. Andere spelers zijn Arno van der Heyden, Erik Harteveld, Tim Meeuws, Lies van de Wiel, TJ Da Silva, Gabriëlle Glasbeek en Nick Kamerling. De regie is in handen van Michael Helmer­horst. Bert Hadders en de Nozems verzorgen de muziek.

De voorstellingen vinden plaats van 12 mei tot 7 juni in een landbouwschuur aan de Tweederde Weg (Zuid) in Nieuw-Buinen.

Bert Hadders is streektaalzanger en muzikant. Voor RTV-Noord radio zingt hij regelmatig een nieuw lied en verder treedt hij vooral op met zijn band De Nozems. Hij ontving de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs 2014 voor zijn cd De Bosklopper-tapes.

Jan Veldman schreef toneelstukken voor volwassenen en voor kinderen. Hij werkte samen met Orkater, Tryater en het Grand Theater in Groningen. Hij schreef ook de tekst voor het Groninger regiodrama Boven Wotter.

Albert Secuur is vaste gastacteur bij het Noord Nederlands Toneel en speelde ook in andere gezelschappen. Daarnaast speelde hij in De Drentse Bluesopera en in de Groningse dramaserie Boven Wotter. Naast acteur is hij ook regisseur, muzikant en ontwerper.

Arno van der Heyden begon zijn carrière als acteur bij Theater te Water en won in 1992 het Camerettenfestival in Rotterdam. Sindsdien is hij cabaretier, presentator, zanger, radioman en muzikant.

Erik Harteveld is schrijver, dichter, muzikant en acteur. Hij werkte bij het Noord Nederlands Toneel en Theater te Water. Verder maakt hij programma’s voor RTV-Drenthe en is hij bandleider van de Drentse streektaalband De Kopstubbers.

Tim Meeuws begon bij de rocktheatergroep Werk in Uitvoering als zanger en acteur. Later speelde hij in meer dan 30 televisieseries en diverse musicals. Als muzikant maakt hij Griekse-, Balkan- en jazzmuziek.

https://www.youtube.com/watch?v=YCx4ElyCGO0Lies van de Wiel werkte als actrice en theatermaakster bij diverse gezelschappen. Ook werkt ze als docent en regisseuse bij Vooropleiding Theater De Noorderlingen.

TJ Da Silva groeide op in Harlem, New York. Na zijn eerste studie in Groningen speelde hij in meerdere Noordelijke producties. Verder werkt hij bij de comedygroep Stranger Things Have Happened.

Gabrielle Glasbeek is theatermaakster, actrice, zangeres, dramadocente en regisseuse. Sinds 1997 speelt en zingt ze bij de hilarische cabaretgroep Vrouw Holland.

Nick Kamerling is acteur. Hij volgde zijn opleiding in Groningen en speelde zes jaar bij de Noorderlingen, een theatervooropleiding en productiehuis voor professioneel jongerentheater

Iemandsland, van 15 mei tot en met 6 juni in de landbouwschuur bij de boerderij van Schipper, Tweeder­deweg Zuid 25, Nieuw Buinen. Voor nadere informatie, ook over kaartverkoop, zie www.iemandsland.com en www.theatergeertteis.nl

Scroll naar boven