Tijs Vanneste Hier is `t goed

Hier is `t goed
(V2 Records)

Eind 2016 veroorzaakte Tijs Vanneste nogal wat reuring in Vlaanderen. De zanger scoorde – onder het pseudoniem Jef Van Echelpoel – met Ziet em duun een elektropophit. De reuring ontstond mede door een Antwerpenaar die vond dat zijn familienaam door het slijk werd gehaald. Het nummer stond wel vier weken bovenaan in de hitlijsten.

Vier jaar later bewijst de creatieveling uit Dessel met zijn nieuwe cd dat hij een veelzijdig zanger-liedschrijver is en een echte Kempenaar. De titelsong kun je dan ook zien als een promo voor zijn geboortestreek. De ‘veranderende tijden’ van Bob Dylan bewerkte hij tot Den tijd waarin zijn eigen maatschappijkritiek doorsijpelt.

Verschillende muziekstijlen van ska (Pelicano) tot countryrock (Duzend keer, samen met Kate Ryan) verklanken de schijf tot een muzikale reis door de Kempen. Met zijn vaak fluisterend gezongen en half gesproken liedjes bouwt hij de spanning op (Het gevaar en Het viske). Op andere momenten scheppen Vanneste en zijn muzikale kompaan Paul van Bruystegem een soort pastorale sfeer (Neffe de Vaartdijk).

In de twaalf liedjes krijgt de luisteraar nog enkele tips mee: Blijf met beide benen op de grond en maak je niet los van je eigen omgeving. Wijze lessen in aangename muzikale jasjes.

Scroll naar boven