Tim Grimm – The little in-between

The little in-between
(Cavalier CR 255632, Heartselling B.V.)

De Amerikaanse singer-songwriter is een verhalenverteller die past in de traditie van Guthrie en Dylan, en zich met zachte stem richt op de historie en sociale aspecten van zijn leefomgeving. Zijn veertiende cd heeft de boerderij in Indiana waar hij lange tijd woonde als onderwerp, maar ook ’s mans interne leefwereld in het corona tijdperk. Alle negen nummers op het album werden geschreven in een tijdspanne van drie maanden in het jaar najaar van 2021. De nummers vielen op allerlei verschillende momenten min of meer uit zijn hoofd, en bleken stukken persoonlijker dan gebruikelijk.

Opvallend genoeg werden de opnames voor The little in-between voor het eerst niet opgenomen in Indiana. Zang en gitaar werden door Grimm in één dag opgenomen in een kleine studio in Oklahoma. Sergio Webb (gitaar, steel gitaar), Justin Bransford (bas) en Mark Clark (drums) voegden hun partijen toe in The Kitchen Sink in Sante Fe, New Mexico. Celliste Alice Allen voegde haar partijen toe in Pencaitland, Schotland. Het doet niets af aan de intimiteit en de coherentie van de opnames.

The little in-between is een bedachtzame, uitgesponnen muzikale trip waarbij verdriet, verlies, berusting en liefde overheersende thema’s zijn. Het ook een reis van een zeker verleden naar een toekomst vol onzekerheden. Voedsel voor de gedachtenwereld.

In het cd-boekje werden de teksten van de liedjes verluchtigd door (details van) sfeerrijke houtskooltekeningen die Tim maakte, geïnspireerd door de liederen die hij schreef. Die zijn op zeer bescheiden formaat afgedrukt. Een groter formaat had de wisselwerking tussen woord en beeld meer tot z’n recht laten komen.

Website: www.timgrimm.com

Scroll naar boven