Timber – It could have been me

It could have been me
()

De Nederlandse Singer-songwriter Timber maakt goed in het gehoor liggende liedjes, met invloeden uit country, folk, blues en rock, geschoeid op de Amerikaanse traditie. Timber is een begenadigd gitarist, die beschikt over een verfijnde gitaartechniek. Qua stijl wordt hij genoemd als een kruising tussen James Taylor en Jim Croce, En ik kan me daar wel in vinden.

Zijn eerste geluidsdrager verscheen in 2010 onder de titel Book of life, gevolgd in 2018 door het album Clouds. Nu is er een EP met vijf zelfgeschreven tracks. De opnames daarvoor vonden plaats eind 2019/begin 2020 in de Arnhemse Sound Vision Studio van George Konings, waar ook de genoemde twee albums werden opgenomen. Het duurde nog tot eind 2021 voor ze werden uitgebracht. Wellicht dat de corona periode hier een rol in heeft gespeeld.

In de studio werd Timber muzikaal ondersteund op cajon, contrabas, gitaar, resonator en achtergrondzang. Die worden zeer dienend ingezet. De instrumenten werden allemaal in een keer opgenomen, daarna werd er ingezongen. Sterkste nummer is de openingstrack When love breaks down (again), maar eigenlijk valt er geen zwak moment te ontdekken. Op naar een nieuwe volwaardige cd of lp zou ik zeggen.

Scroll naar boven