Timo de Jong – Heart at rest

Heart at rest
(Revanche Records)

Timo de Jong is een Nederlandse singer-songwriter die zich beweegt op het vlak van country, folk en rock ’n roll. Hij ziet zichzelf als een crooner in de traditie van Frank Sinatra en Glen Campbell, maar dat is wat mij betreft slechts voor een klein deel van toepassing. Timo de Jong heeft een soepele stem met een hoog aanwezigheidsgehalte. Met Heart at rest maakt Timo eigenlijk een nieuwe start. Hij bracht al eerder geluidsdragers uit, maar is daar nu niet meer zo tevreden over. Zijn beheersing van de Engelse taal is stukken verbeterd en hij is lager en omfloerster gaan zingen.

Dat heeft zijn effect, want hij weet de luisteraar moeiteloos te binden aan zijn zelfgeschreven liedjes, die handelen over dingen die hij opmerkt, hoort of tegenkomt. Daar hoort de liefde natuurlijk ook bij. Maar gelukkig ook over maatschappelijke kwesties, zoals fantasieloze industriële bouwsels (Big grey boxes) en een controversiële Texaanse predikant (Kenneth Copeland). In totaal kent Heart at rest twaalf songs, die fier overeind staan.

De basisband omvat gitaar, bas en drums. Daar wordt kleur aan toegevoegd door onder meer David Gram (pedal steel, ook bekend van Tim Knol), Moira Mirck (viool, speelt onder meer in Lauw) en Maaike Boonstra (trompet). Die verschillende instrumenten zorgen er voor dat de stem en de liedjes van Timo optimaal tot hun recht komen. Goed gelukt!

Scroll naar boven