Tip Jar – Gemstone Road

Gemstone Road
(Shine A Light Records SLR0052017)

Na Black porch (2014) en Let go (2015) is dit de derde schijf van Tip Jar, het duo Bart de Win (zang, piano, accordeon) en Ariane Knegt (zang). Opnieuw bieden ze een verzameling liedjes die handelen over de liefde en het leven. Niet dat alles geheel zorgeloos is, maar de blues wordt niet gezongen. Wel positieve beschouwingen als Like a child, Good love en Without thinking twice. Alle nummers zijn van de hand van Bart, waarvan hij er drie schreef in samenwerking met Ariane.
Gemstone Road werd in Austin, Texas opgenomen door Ron Flynt en door hem geproduceerd samen met Walt Wilkins, Bart en Ariane. De begeleiding wordt verzorgd door The Mystiqueros, een collectief dat naast Flynt (toetsen, gitaar, zang) en (Wilkins (gitaar) bestaat uit Corby Schaub (gitaar), Bill Small (bas), Pat Manske (tamboerijn), Ray Rodriguez (drums), Jimmy Davis (zang) en Tina Mitchell Wilkins (zang). Daaraan werden nog extra bijdragen toegevoegd in Londen (de klarinet van Giled Atzmon) en in Nederland (de gitaar, banjo en ukelele van Harry Hendriks, de mandoline van BJ Baartmans en de viool van Joost van Es). Het zorgt voor een vol geluid, met een nadrukkelijke country-feel, opgewekt en meeslepend. Tip Jar heeft het voorlopige hoogtepunt bereikt.
Het artwork van het cd-boekje is stemmig vormgegeven. De foto’s van Wil Crooymans zijn uiterst sfeervol en Leon Lenders heeft er een fraai geheel van gemaakt. De lp-versie van Gemstone Road heeft een andere (veel passendere) foto dan het cd digi-pack.

 

Scroll naar boven