Tip Jar – Let go

Tip Jar - Let go

Let go
(Shine A Light Records SLR 0042016)

Let go is het het tweede album van Bart de Win en Arianne Knegt onder de naam Tip Jar (fooienpot in het Nederlands). Het debuut verscheen onder de titel Back porch in 2014. Alle nummers op Let go zijn van de hand van toetsenist de Win, ééntje schreef hij in samenwerking met Knegt. Invloeden van country, bluegrass, pop, folk, blues en ragtime laten zich gelden en zorgen voor een aansprekende mix, af en toe aanstekelijk, maar vaker intiem en ingetogen. De stemmen van Bart en Arianne kleuren mooi samen, maar blijven ook afzonderlijk van elkaar goed overeind.
Bij de medewerkende muzikanten komen we vertrouwde namen tegen: Harry Hendriks (gitaar, banjo, ukelele), Arthur Lijten (drums), Joost van Es (viool). Walt Wilkins verleent opnieuw vocale medewerking, en ditmaal ook zijn vrouw Tina Mitchell Wilkins.
Het geheel werd opgenomen en gemixt door Eric van der Lest in zijn Daltoon Studio. Dat staat garant voor heldere opnames met een goede dynamiek. Speciale vermelding voor het sfeervolle art-fotowerk in het cd-boekje, van de hand van Mark Janssen.

Scroll naar boven