Tip Jar – One lifetime

One lifetime
(Shine A Light Records SLR0172021)

Bart de Win (zang, piano, wurlitzer, orgel, accordeon, melodica) en Arianne Knegt (zang) hebben met One lifetime hun vijfde cd als Tip Jar uitgebracht, wederom een eclectische americana schijf boordevol afwisseling. In alle elf composities had Bart de Win de hand, partner Arianne Knegt schreef in een zestal nummers mee. Daarnaast leverden de Amerikanen Walt Wilkins, Ron Flynt en Bill Small compositorische bijdragen, die in Texas werden ingespeeld en ingezongen.

De belangrijkste muzikale ondersteuning komt van Harry Hendriks (gitaar, ukelele, banjo, bas, mondharp, zang), die bij alle uitgaven van Tip Jar tot nu toe betrokken is geweest. Maar ook de bijdrage van BJ Baartmans (mandoline, dobro) mag niet onvermeld blijven.

De samenzang van de Win en Knegt gaat steeds hechter klinken en vormt een stevige basis voor het losjes gebrachte repertoire. De nummers die mij het meest aanspreken zijn het door Joost van Es met viool opgeluisterde Kiss me en het verstilde titelnummer. Opvallend is de klarinet van de Griek Gilad Atzman in het afsluitende The right words.

Zoals steeds bij Tip Jar is de cd-verpakking goed verzorgd. Sterk fotowerk, de exacte bezetting per track en alle teksten van de liedjes. Kortom, een uitstekend verzorgde cd in elk opzicht.

Scroll naar boven