Törf naar Egypte

De traditionele volksmuziekgroep Törf treedt 20 september op in Cairo. De folkgroep heeft een uitnodiging gekregen om op het WANAS International Folk Music Festival te spelen. Groninger poëzie vormt de basis voor de liedjes die de zesmansformatie ook in Egypte zal laten horen. Daarnaast zullen de Groningers dansen brengen uit het Beukemarepertoire. Deze oude traditionele dansen werden rond 1850 opgetekend door Jacop Pieters Beukema.

torf

De zanger van de groep, Henk Scholte, is zeer verguld met de uitnodiging. “Wij zijn zelfs als afsluiter geprogrammeerd.” Op het driedaagse festival verschijnen negen groepen uit Afrika en Europa met sterk uiteenlopende muziek en instrumenten. Scholte is dan ook erg benieuwd hoe de getoonzette gedichten van Hans Elema, Simon van Wattum en Jan Boer het in Caïro zullen doen.

Naast Henk Scholte bestaat Törf uit Geert Ridderbos (accordeon), Eddy de Jonge (basgitaar), Marius Greiner (viool en mandoline), Flip Rodenburg (doedelzakken) en Jos Kwakman (gitaar). Gerda Kuiper zal de formatie als geluidstechnicus vergezellen.

De groep die al meer dan veertig jaar bestaat, verwacht nog dit jaar een nieuwe cd uit te brengen.

 

Scroll naar boven