Town Of Saints – Celebrate

Celebrate
(Snowstar Records 18-105)

Na het verschijnen van hun vorige album No place like this, en de vele concerten die daaruit voortvloeiden in bandvorm, besloten de uit Groningen afkomstige Harmen Ridderbos (zang, gitaar) en de Finse Heta Salkolahti (viool, zang) bijna om de handdoek in de ring te gooien. Maar een aantal duo-optredens bracht nieuw elan, en slingerde het duo terug naar de basis.
Het vervolg Celebrate werd een feit. Het thema van deze jongeling gaat over het einde der tijden en een nieuwe start, en staat bol van folkrock-klanken gekoppeld aan vintage invloeden uit de Amerikaanse muziek. Toch staat Celebrate vooral in het hier en nu, met duistere momenten over onzekere tijden en vooral ook over het vieren van het leven. Vol overtuiging zetten Ridderbos en Salkolahti een heel sterk album neer, waarin bombastische momenten naadloos samengaan met heel klein en ingetogen gespeelde songs.
De Finse roots van Salkolahti blijven hoorbaar in het pittige vioolspel, en combineert mooi met de onderhoudende zangstem van Ridderbos. Ondanks het thema en de duistere randen van de muziek, wordt Celebrate nooit zwaar op de hand. Ridderbos vervult het overgrote deel van de vocalen in de stuk voor stuk sterke songs die in een maand of drie bij elkaar geschreven zijn, en hebben kunnen rijpen op het podium.
Het was een heel wijs besluit van het tweetal om vooral samen verder te gaan!

Scroll naar boven