Trias – Efter horisonten

 

Efter horisonten
(GO’ Danish Folk Music, GO 0916)

Bijna tien jaar geleden zag Trias het levenslicht in de broedplaats voor jong folktalent: het conservatorium in Odense. Het trio groeide uit tot kwartet en sleepte enkele prijzen in de wacht. Daarbij in 2011 het Deense kampioenschap voor folkmuzikanten. Bij het beluisteren van de tweede cd van het viertal vallen de creativiteit en het vakmanschap op.

De traditionele folk heeft een klassiek karakter, zeker als gitarist Rasmus Nielsen piano speelt. Verder neemt de contrabas een bijzondere plaats in. Naast de gebruikelijke ritmische begeleiding door Sørens Østergaard Pedersen, waardeert hij zijn instrument ook op met melodische klanken. Toch wordt de muziek vooral gedragen door de violisten Christoffer Thorhauge Dam en Jonas Kongsted, die de viool ook nog wel eens omwisselen voor de altviool.

De nadruk bij Trias ligt op de muziek. Toch komen er twee liederen voorbij. Gastvocaliste Camilla Skjærbæk zingt met heldere en melancholische stem Hun går i sne en Unskyld frøken. Het eerste is een wat treurig lied. In het tweede lied klinkt een immens verlangen door.

De cd-productie van Trias ligt laag, maar zo’n cd is wel een genot om naar te luisteren.

Scroll naar boven