Van Balkan tot Balfolk in Zutphen op 23 november

Op zaterdag 23 november vindt er in de Hanzehof te Zutphen een wereldmuziekfestival plaats, getiteld Van Balkan tot Balfolk. Twee Nederlandse wereldmuziekgroepen presenteren er hun nieuwste CD, te weten het Pauni Trio en Parne Gadje.

Pauni Trio (800x600)

Tegelijkertijd beleeft Zutphen zijn eerste Balfolk-bal, begeleid door het succesvolle balorkest Té. De pauzes worden opgeluisterd door de Zutphense wereldmuziekformatie Bon Voyage. Mensen die zelf graag willen dansen, zingen of muziek maken, komen aan hun trekken in de verschillende workshops o.l.v. de optredende bands. Dansmeester Noël Josemans brengt de liefhebbers op ludieke wijze de beginselen van de Balfolk bij. Deelnemers aan de zangworkshop studeren twee liederen in uit het Zutphens Liedboek uit 1537, op Bulgaarse wijze wel te verstaan. ’s Avonds kan het publiek deze liederen uit volle borst meezingen met het Pauni Trio. Het festival wordt afgesloten met een mega-jamsessie, waarbij muzikanten uit het publiek improviseren op wereldmuziek-thema’s, samen met de optredende artiesten.

Meer bijzonderheden zijn te vinden op www.wereldmuziek.nl. Kaarten zijn te bestellen via www.hanzehof.nl of tel. 0575-512013. De toegang voor dit alles bedraagt € 21,50 (inclusief workshops); jongeren tot 18 jaar betalen € 15,-. Ook is het mogelijk een theaterbuffet te reserveren à € 16,50 (jongeren: € 10,-).

Scroll naar boven