Van papier naar digitaal

Nieuw tijdperk voor New Folk Sounds

Het onvermijdelijke heeft zich aangediend: New Folk Sounds is genoodzaakt om de uitgave van het papieren magazine stop te zetten, met ingang van het nieuwe kalenderjaar. We blijven vanaf die datum wel digitaal verschijnen.

De kosten van het produceren van het papieren magazine worden bij lange niet meer gedekt door de inkomsten uit  abonneegelden en advertenties. New Folk Sounds 138, december 2011, zal de laatste papieren uitgave zijn. Alle abonnementen en daarmee samenhangende financiële verplichtingen zijn na het verschijnen van dit nummer beëindigd. We danken de abonnees voor de jarenlange steun, en we zijn er zeker van iedereen als bezoeker van onze website https://www.newfolksounds.nl hetzelfde leesplezier te kunnen blijven bieden.

De website van New Folk Sounds is de afgelopen jaren al een steeds grotere rol gaan spelen, waarbij de specifieke mogelijkheden om het woord aan te vullen met bewegende beelden en audiomateriaal door de redactie in toenemende mate werden aangegrepen. Nu het het papieren magazine geen haalbare kaart meer is, gaat de redactie volledig digitaal, om ons te blijven richten op het doel dat ons steeds voor ogen heeft gestaan: liefhebbers van traditionele muziek informeren over muzikanten en stromingen die elders nauwelijks aan bod komen. Daarbij willen we, zoals u van ons gewend bent, achtergronden belichten, dieper graven dan gemiddeld, vergeten verbanden blootleggen en onontdekte parels signaleren. Kortom, de inhoud voorop stellen.

Natuurlijk valt het zwaar om het blad, dat al vierendertig jaar bestaat, niet meer van de persen te laten rollen. Het is toch het einde van een tijdperk. We kijken vol trots terug op de tweehonderddrieëntwintig nummers van New Folk Sounds en voorloper Janviool, die we als volledige vrijwilligersgroep hebben laten verschijnen. Maar meer dan ooit blikt de redactie ook vooruit. Er valt nog zo veel te schrijven. Het lezerspubliek heeft nu geen enkele drempel meer. Iedere geïnteresseerde kan zich laven aan de de nieuwtjes, recensies, interviews, achtergrondartikelen en agenda op www.newfolksounds.nl. En, zoals nu ook al het geval is, kunnen eerder op papier gepubliceerde artikelen nog eens in digitale vorm worden nagelezen.

We zullen op die manier met elkaar in contact blijven.

New Folk Sounds verstoken van inkomsten. En natuurlijk kost het maken van een website ook het een en ander. Daarom vragen we eenieder die New Folk Sounds een warm hart toedraagt om donateur te worden, voor
€ 10,00 per jaar (meer is vanzelfsprekend welkom).

Hans van Deelen,
Voorzitter Stichting Janviool

4 gedachten over “Van papier naar digitaal”

 1. Henk Hoogenstraaten

  Jammer! Jullie deden mooi werk. Papier is geduldig. Het is dan ook nog steeds onderhoudend om terug te kijken in oude NFS’s of ‘Jan Violen’. Wordt straks allemaal anders. Dat hoeft echter niet te betekenen dat het slechter uitpakt. Kijk uit, beperk je niet tot een website. Grijp je kans in nieuwe sociale media. Nu bijvoorbeeld Twitter en Facebook, straks ongetwijfeld opgevolgd door nóg informatievere en beeldender media. Kanaliseer al jullie deskundigheid in die nieuwe richtingen. Hou al je vingers aan díé pols. Maak meer filmpjes bij concerten, geef nog meer geluidsfragmenten, leg steeds interessante links naar andere media. En blijf er in ieder geval dé achtergrondinfo bij geven.
  Overvoer ons met nieuwe geluiden en beelden via telkens weer nieuwe wegen die nieuwe technieken ons bieden. Dit alles lijkt in tegenstelling met onze gemeenschappelijke passie. Maar is folk niet bij uitstek een muziekvorm die boeiend blijft door constant voortbordurende vernieuwing ?! Elke generatie doet weer z’n eigen ding met die muziek onder invloed van nieuwe middelen & mogelijkheden plus invloeden van andere muzieksoorten en –culturen die via nieuwe media én migratie als vanzelf tot ons komen. Zolang elke episode in de folkmuziek voor het nageslacht blijft bewaard – en wees blij dat dit voortaan digitaal kan – is dat toch prachtig!?

 2. Rob Hillerström

  Beste redactie,

  Jan Viool werd New Folk Sounds, en papier wordt (is al) digitaal!?
  Tja, ik word een dagje ouder, want ik vind het nu al jammer :-(
  Maar veel succes met de “digitale doorstart” en natuurlijk blijf ik jullie steunen.
  vr groet van een trouw lid,
  Rob.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven