Van Talud ploegt voort


Peter Quaak (zang gitaar, banjo), Koen Capello (zang, gitaar) en Robert Quaak (zang, bas) spelen al jaren samen Nederlandstalige liedjes met een Zeeuwse inslag – gevormd door zee, klei, akkers en dijken zeggen ze zelf. Eerst droeg hun samenwerking de naam Krapuul, onder welke naam een eerste album werd uitgebracht. Later werd dat Van Talud, waarvan in 2018 in eigen beheer een elftal opnames op een zilveren schijfje verschenen onder de titel Verweerd.
Na een hele poos in de eigen regio actief te zijn geweest met spelen, wil de groep de vleugels wat verder uitslaan. Peter Quaak licht toe.

“We spelen vooral in het Zeeuws-Vlaams. De liedjes zijn sterk streekgebonden, maar als je goed luistert zitten er altijd grotere thema’s aan vast. We hadden veel zin om weer liedmateriaal vast te leggen. De digitale single Wie niet weg is kwam afgelopen herfst uit. Er staan twee liedjes op: het titelnummer en Antoniusblues. Kort geleden brachten we De Koekoek en Situatie uit. Eerstgenoemde is een knipoog naar de welbekende traditionalThe cuckoo. Het nummer Situatie is een mooi, klein luisterlied waar Amalia Vermandere, dochter van Willem Vermandere, op heeft meegezongen. Dit is een gelukkige samenwerking gebleken, wij zijn er in ieder geval erg trots op.”

“Alle liedjes – op De Koekoek na – nemen we op in Gent, bij Studio The Buzzy. Een ondertussen jarenlange samenwerking, waarbij de eigenaar Davy Kerkhove op de opnamedagen en vaak ook eromheen als vierde bandlid deel uitmaakt van de vastgelegde liedjes. Komende tijd komen er nog een paar liedjes uit.”

“Af en toe werken we bij opnames samen met gastmuzikanten, zoals in het verleden Gait Klein Kromhof (te horen op het album Verweerd) en nu dus Amalia Vermandere. We sluiten zeker niet uit dat één van de volgende opnamen weer een muzikale gast kent. Plannen voor een album zijn nog niet concreet. Voorlopig focussen we ons op het uitbrengen van een aantal losse singles via de streamingdiensten. Daarmee hopen we aandacht te creëren.”

De cd Verweerd is nog verkrijgbaar. Stuur bij interesse een mail naar .

Facebook: https://www.facebook.com/vanTalud

Scroll naar boven