Venice – Into the morning blue

Into the morning blue
(Lennon Records LR-1019)

De Californische band Venice is behoorlijk productief. In 2016 was er de cd Brunch buffet, en in 2017 verscheen naast het onderhavige album de kerst-cd Waves of Christmas. Wellicht is het daarom dat de nieuwe cd Into the morning blue slechts acht nummers bevat, met een speelduur die net geen 32 minuten vol maakt.
De gebroeders en neven Lennon (Pat, Marky, Kipp en Michael) specialiseren zich in close harmony, muzikaal ingebed in een adult rock setting. Aanstekelijke liedjes die meteen goed in het gehoor liggen, in de traditie van Crosby, Stills & Nash. David Crosby is een verklaard fan van Venice en nam ook ooit een nummer van hemzelf samen met hen op (Guinnevere).
Naast zang verzorgen twee Lennons een deel van de instrumentatie: Pat speelt gitaar en Michael verzorgt gitaar, keyboards, bas en drums. De rest van de muzikale invulling wordt verzorgd door Harry Waters (piano), Paul Mirkovich (keyboards), Rich Mangicaro (percussie), Mark Harris (bas) en Erik Eldenius (drums).
Venice zingt op Into the morning blue over de liefde en over het goede leven. Dat zorgeloosheid hoort bij deze zonnige muziek moge duidelijk zijn. Je kunt er gewoon een duik innemen als je wilt…

 

Scroll naar boven