Venice – Stained glass


Stained glass
(Lennon Records 2703240001, Mars Label Group)

De vier Amerikaanse gebroeders en neven Lennon staan bekend om hun fijnzinnige harmonieuze samenzang, waarmee ze vaak vergelijkingen met Crosby, Stills & Nash uitlokten. Daarnaast spelen ze zelf gitaar, keyboards, bas en percussie. De band werd opgericht in 1977 in Venice, een buurt in Los Angeles. Het eerste succesvolle album Born and raised verscheen in 1997. Venice heeft een goede band met Nederland. Er verscheen in 2000 een cd van Venice met opnames van Jan Douwe Kroeskes Twee Meter Sessies. In 2006 bracht de groep de CD Amsterdam uit. Ze speelden regelmatig in Nederland. Nu is de groep toe aan zijn (ongeveer) twintigste album.

Stained glass bevat zestien nummers, allen geschreven door de Lennons, vaak met assistentie van bassist Mark Harris en drummer Andre Kemp. Venice mag je rekenen tot de adult oriented folkrock: goed verzorgd, lekker in het gehoor liggend, maar tamelijk veilig ingekleurd. Zelfs op de momenten dat de instrumenten wat steviger worden aangeslagen. Maar dat kan best lekker zijn. Het hoeft niet altijd experimenteel en uitdagend te zijn. Persoonlijke favorieten op het album zijn Odds & ends en Avalon by the sea. De teksten, die te vinden zijn in het cd-boekje, hebben iets existentieels. Ze gaan vaak over de wereld van nu en hoe die anders en beter kan. Dat is een plus.

Venice is in staat gebleken om decennia lang mooie liedjes te maken die een groot publiek (kunnen) bereiken. Dat is zonder meer een kwaliteit.

Website: www.venicetheband.com

Scroll naar boven