Vivian Leva – Time is everything

Time is everything
(Free Dirt Records/www.vivianleva.com)

Het sterke debuut van Vivian Leva doet meteen denken aan een de muziek van Gillian Welch en Sarah Jarosz, of nog eerder iets dat in het midden uitkomt tussen deze twee grootheden. Leva groeide op met old-time muziek en speelt jaarlijks op het vermaarde Clifftop Festival in sessies met muzikanten als Dirk Powell, Caleb Klauder en Pharis & Jason Romero.
Ondanks haar hang naar de oude tradities wil Leva juist in het hier en nu staan met haar songs. Time is everything is zeker geen misplaatste, maar juist een doordachte titel. Leva schrijft songs vanuit het oude country-idioom, alsmede uit de honky tonk. Een passende groep gastmuzikanten op banjo, fiddle, pedal steel en percussie maken het geheel af.
Leva speelt op dit album samen met haar muzikale partner Riley Calcagno, met wie ze ook acht van de tien songs op dit album schreef. De overige twee songs, Last of my kind en Cold mountains zijn respectievelijk van Paul Burch en Texas Gladden. Al kost het soms enige moeite om Leva vanwege haar laid back zangstijl duidelijk te verstaan, ze klinkt temperamentvol en overtuigend. Calcagno’s tweede stem sluit zeer nauw aan bij de stem van Leva.
De frisse songs klinken naar klassieke country en hebben een vintage sound, al zijn de meeste duidelijk geschreven vanuit een modern singer-songwriter idioom, en juist klassiek gekleurd door de vintage instrumentatie. De jonge zangeres/gitariste klinkt nu al behoorlijk volwassen in haar zang en songwriting, en is daarmee absoluut een nieuwe aanwinst binnen dit genre. Vivian Leva is een rijzende ster waar we nog veel van gaan horen!

Scroll naar boven