Volledige cd Town of Saints

Met de EP The silent sea wist het Fins/Nederlandse Town of Saints in 2012 de aandacht te trekken. Nu is er dan een volledige cd.

Foto gemaakt door Ruben van Vliet Fotografie ( www.rubenvanvliet.nl )

Town of Saints is gevestigd in Groningen, maar daar is de band zelden te vinden. Begonnen als straatmuzikanten in 2010, toen Harmen Ridderbos (zang/gitaar) en Heta Salkolahti (viool/zang) elkaar in Oostenrijk ontmoetten, is er sindsdien constant getoerd door heel Europa. Dit jaar is de moderne folkband aangevuld met Sietse Ros als drummer. In deze formatie speelden ze afgelopen januari op Eurosonic/Noorderslag, waar ze getekend werden door het Utrechtse Snowstar Records.
Na twee EP’s in eigen beheer, komt op 4 oktober het debuutalbum Something to fight with uit. Een album vol liedjes over worstelen met jezelf, om de wereld om je heen te begrijpen. Scherpe teksten met soms duistere onderwerpen over wat je moet doen met je leven als eind-twintiger, wanneer alles mooi, leuk en zinvol moet zijn en of dat wel wat uitmaakt. Maar in plaats van een zwartgallige ondertoon, probeert Ridderbos juist hoop, gelatenheid of pittig sarcasme in de strijd te gooien tegen de zware melancholie: “I guess it’s something you fight with”.
Na de albumrelease volgt er een tour door Nederland, Duitsland en Italië.

Zie ook het interview met Town of Saints uit 2012

(De foto is gemaakt door Ruben van Vliet).

Scroll naar boven