Walrus – Terug naar het begin

walrus-terug_naar_het_begin_a

Terug naar het begin
(www.walrusonline.be)

Walrus is de groep rondom Yevgueni toetsenist Geert Noppe. Binnen Yevgueni is Klaas Delrue de tekstleverancier, dus voor Noppe is Walrus op dat vlak een uitlaatklep – hij levert alle teksten en melodieën. Met Terug naar het begin heeft de groep zijn tweede cd uitgebracht. De goed ontvangen eersteling “Op de valreep” verscheen in 2013. De stijl van Walrus is wel enigszins te vergelijken die van Yevgueni, zij het dat Walrus grosso modo iets ingetogener is. Nog wat meer kleinkunst.
Terug naar het begin bevat tien nummers – alle van Geert Noppe dus. Alle teksten werden vanuit de ik-persoon geschreven. Verwonderd kijkt deze om zich heen – dichtbij en wat verder weg – naar het menselijk handelen. Pieter Peirsman (gitaar, achtergrondzang) en Seraphine Stragier (cello) blijken vaste waarden bij Walrus. Nieuw in vergelijking met de debuut-cd zijn Alban Sarens (sax), Mathias Moors (bas) en Arnout Hellofs (drums). Producer Alex Callier voegt nog van alles toe: strijkers, mellotron, gitaar, geprogrammeerde keyboards en dito drums. Het geluid is uitstekend; helder, een breed geluidsspectrum, alle instrumenten goed te onderscheiden.
De zang van Noppe is ingehouden, voorzichtig, zachtjes. Dat heeft z’n charme. Maar het vraagt wat meer concentratie dan gewoonlijk van de luisteraar. Terug naar het begin is een cd die niet meteen zijn schoonheid prijsgeeft. Maar bij elke nieuwe draaibeurt groeit ie weer wat meer.

 

Scroll naar boven