Wooden Soldiers – Wooden soldiers

Wooden soldiers 
(www.woodensoldiers.nl)

Eindelijk een Nederlandse band die op een geloofwaardige en overtuigende manier folk en rock met elkaar weet te verbinden. Wooden Soldiers bestaat uit zes muzikanten die viool, mandoline en ukelele integreren in een standaard rockbezetting. Bovendien is er driestemmige zang. De twee zangeressen – Agnes Loonstra (die ook meerdere instrumenten bespeelt) en Nora Iburg – zijn sterk sfeerbepalend, op een bijzonder aangename manier. Gitarist/pianist Frank Wolff zorgt voor de mannelijke vocale inbreng.
De titelloze cd is hun debuutplaat, hoewel er in 2015 en 2016 al wel ep’s van Wooden Soldiers verschenen. Alle dertien nummers van de cd werden door de groepsleden zelf geschreven, waarbij iedereen een steentje bijdroeg. Er zijn zowel uptempo-nummers als ballads te vinden. Op beide vlakken weet Wooden Soldiers zich te onderscheiden. Er is veel afwisseling, zonder dat dit ten koste gaat van de homogeniteit. Er vallen geen zwakke plekken in het groepsgeluid te bespeuren.
De productie van de cd was in handen van Martijn Groeneveld, die eerder onder andere ook Bertolf, Blaudzun en Mathilde Santing deed. De mastering van de cd werd verzorgd door Marius van Helfteren, die in Nederland het hoogst staat aangeschreven om deze klus te klaren. Het tekent de gedegen aanpak van Wooden Soldiers om van deze cd een topproduct te maken. Benieuwd of de band dezelfde kwaliteit op het podium weet te brengen. Als dat zo is, zou ik geen moment aarzelen om ze te gaan zien & horen.

 

Scroll naar boven