Yannis Saoulis – Music for shows

Music for shows
(Eatern gate EG140731 / Xango Music Distribution)

De muziek op deze dubbel-cd is filmisch, theatraal en luistert als een soundtrack. Niet verwonderlijk, want de stukken zijn een selectie van het oeuvre aan composities van de Griekse muzikant/componist Yannis Saoulis voor muziek- en theaterproducties. Vier om precies te zijn: “Son” uit 2002, “Ayín karanklik Yüzü” uit 2005, “Troilus and Cressida” (2000) en “Red Thursday” (2003), verdeeld over twee cd’s.
In totaal krijg je 53 tracks voorgeschoteld, variërend in lengte van enkele seconden tot meer dan acht minuten. Sommige tracks zijn dan ook niet meer dan sferische illustraties. Saoulis werkt met zowel Griekse als Turkse muzikanten die een breed scala aan instrumenten uit beider landen bespelen, van bouzouki’s, baglama’s, saz’s tot cello, accordeon, kanun, viool, ney en percussie.
Afwijkend in Troilus and Cressida worden klarinet, duduk en vocalen toegevoegd en in Red Thursday een tanbur. Door de combinatie ontstaat wel een mooie amalgaan met Turkse en Griekse invloeden. Echt volksmuziek kan je het niet noemen, ook niet authentiek, wel herkenbaar.

Scroll naar boven