Yellofox – For the dreamers

For the dreamers
()

Yellofox is een indie-americana band met een seventies vibe, waarvoor de basis wordt gevormd door Marc Mosmans (zang, gitaar) en Jorieke de Vet (zang, cello). Zus Pauline de Vet voegt zang en viool toe, en verdere instrumentale aanvulling wordt verzorgd door Roger Verbeek (gitaar), Ronald de Jong (contrabas) en Frans Pruis (drums). In 2020 bracht Yellofox een debuutplaat uit onder de titel Tomorrow wil be gone, but this is today. Waar hun eerste album vooral melancholisch en dromerig was, kent opvolger For the dreamers veel momenten vol energie en hooks. Maar naast up-tempo nummers kent de lp/cd ook ruim voldoende intieme songs. De verhalende liedjes gaan over alledaagse emoties en spreken direct aan.

Yellofox kent echo’s van zowel folk, rock, country als indiepop, met een onmiskenbare invloed uit de jaren zeventig. Het zijn vooral de meerstemmige melodieën die de sfeer van de west coast pop uit de jaren zeventig tot leven brengen. Nummers als de opener New York en Feels like a Malibu day to me klinken dansbaar en meeslepend, terwijl Forever young (niet het Dylan nummer) en het titelnummer herinneringen oproepen aan Crosby, Stills & Nash. Bij Moving on moest ik aan The Monkees denken. En dat is wat mij betreft zeker geen diskwalificatie.

Yellofox maakt een bijzonder sterke indruk met For the dreamers. Live spelen ze ongetwijfeld de pannen van het dak. Gaat dat zien!Website: www.yellofox.net

Scroll naar boven