Yevgueni – Straks is ook goed

Straks is ook goed 
(www.yevgueni.be)

De Vlaamse kleinkunstpopgroep Yevgueni heeft met Straks is ook goed zijn zevende cd gemaakt, live- en verzamelalbums niet meegerekend. Zanger Klaas Delrue schreef tien nieuwe, alleszins relativerende teksten, die door de groepsleden op gemakkelijk in het gehoor liggende muziek werden gezet. Het toetsenwerk (piano, synthesizer en wat dies meer zij) is duidelijk aanwezig en zorgt vaak voor langgerekte, dromerige melodieën. Nummers om je in te laten meevoeren derhalve. Twee nummers werden reeds van een video voorzien om als ambassadeur voor het album te fungeren: En met jou? en Ze danst gewoon op straat. Laatstgenoemde is het meest pakkende nummer van de plaat, met de potentie van een zomerhit.
Tekstueel gezien spreekt uit de tien nummers een behoefte aan een overzichtelijke, zonnige wereld, waarin alles (innerlijk) rustig en fijn verloopt, zelfs als demonen zich aandienen.

Alles komt goed.
Ik mis wel een beetje een scherp randje af en toe, vooral muzikaal gezien zou het hier en daar wel wat spannender mogen. Nu glijdt de muziek te vaak ongemerkt aan je voorbij. En dat is jammer, want in het Nederlandstalige muzieklandschap neemt de muziek van Yevgueni een heel eigen plek in, die met enkele creatieve injecties aan kracht zou winnen. Het moet – wat mij betreft – niet richting confectiepop gaan.

De cd is gestoken in een bijzonder vrolijk digipack, waarbij aan de binnenzijde roze en groen de overheersende kleuren zijn. De voorkant toont zaken die het leven aangenaam maken. Dat zeg ik, alles komt goed.

Scroll naar boven