Yevgueni – Tijd is alles

Tijd is alles
(www.yevgueni.be)

De Vlaamse groep Yevgueni, waar Klaas Delrue (zang, gitaar), Geert Noppe (toetsen, zang) en Maarten van Mieghem (bas, gitaar, zang) al vanaf het begin deel van uitmaken, is toe aan zijn zesde studio-cd. Bij dit trio voegden zich al vanaf de tweede cd Patrick Steenaerts (gitaar) en Stef van Straelen (slagwerk). Na de vierde cd, Welkenraedt, besloot de groep een rustpauze in te lassen. Die sabbatical werd verbroken met de cd Van hierboven, nu dus opgevolgd door Tijd is alles.
In België heeft Yevgueni zich onsterfelijk gemaakt met het nummer Als ze lacht (van de debuut-cd Kannibaal), dat zich comfortabel genesteld heeft in de Top van de beste Nederlandstalige liederen aller tijden.
In de loop der tijd heeft Yevgueni zich ontwikkeld van een kleinkunsttrio tot een geoliede popgroep. Op Tijd is alles kennen de nummers grosso modo een traag tempo, waarbij de instrumentale invulling zich als een klanktapijt uitstrekt. Een melancholieke sfeer kenmerkt het album.
Zoals altijd zorgt Klaas Delrue voor de teksten. De muziek werd met Geert Noppe en de rest van de band eronder gelegd. Tekstueel is zeker een gebeurtenis in het leven van Klaas Delrue een inspiratiebron: de geboorte van zijn dochter Zanna. De boze buitenwereld doet zijn intrede in het nummer Opinie, waarin terrorisme en de berichtgeving daarover aan bod komen. De hoop is echter ook aanwezig, getuige de afsluiter Wat nu belangrijk is. De hoop op een betere wereld, waarin dochters en zoons moeten opgroeien.

Scroll naar boven