ZAZ – Recto Verso


Recto verso
(Sony Music 8883722892)
 
ZAZ is de artiestennaam van Isabelle Geffroy, een nog jonge Franse chansonnière. In 2010 kende haar eerste cd niet alleen in Frankrijk een groot succes, ook onder meer in Duitsland werd hij erg gewaardeerd. In 2011 zong ZAZ er op het vermaarde Folkfestival te Rudolstadt. Over enkele dagen zal ze te horen zijn op het Festival Dranouter.
Er werd van haar succesrijke tour 2010-2011 ook een live-cd uitgebracht. Sinds kort is haar tweede studioplaat op de markt. Hiermee bevestigt ze dat zij tot de beste zangeressen behoort van de nieuwe Franse scène. Met haar licht gebroken en nasale stem kan ze veel emoties en stemmingen uitdrukken. Haar zang gaat van kinderlijk naïef, zoals in Gamine, tot uitbundig en overtuigend. Schrijft zij zelf mee aan verschillende van haar chansons, ze wist ook belangrijke chansonauteurs te vinden die voor haar een nummer schreven. Bijna religieus ingetogen klinkt Si, een lied vol hoop op een betere wereld, op tekst van Jean-Jacques Goldman. Ook Mickey 3D en David McNeil schreven een nummer.
Muzikaal bevat deze cd ook veel variatie. ZAZ klinkt bijzonder goed in de erg swingende nummers zoals Comme si, comme ça dat met manouche gitaarbegeleiding wordt gebracht. En wat te zeggen over de virtuoze vertolking van een oud nummer van Aznavour en Roche, Oublie Loulou? Het is naoorlogs swingend chanson op zijn best gebracht. Ik hoop echt dat ze ook dat nummer live brengt in Dranouter.
 
P.S.: Van deze cd werd ook een luxe-editie uitgebracht. Deze bevat een DVD waarop ZAZ ook haar visie op zingen en muziek geeft en op de audio-cd staan drie extra nummers.

Scroll naar boven