Zeppos – intiem akoestisch podium in Amsterdam

Amsterdam was er eigenlijk al jaren naar aan het snakken: een klein, intiem podium voor levende, akoestische americana en folkmuziek. Van de grote toestroom aan singer/songwriters wijkt een groot deel vaak noodgedwongen uit naar de uithoeken van het land. Maar sinds kort is er in Amsterdam twee woensdagavonden per maand Songlines Live At Zeppos.Songlines at Zeppos logoNaast het prima artistieke niveau, de oprechtheid en puurheid van de artiesten is het ook vooral de locatie en warme atmosfeer die de concertreeks bijzonder maakt. Initiatiefnemers zijn de muzikanten Edo Donkers, Marijn Wijnands en Eric Devries. De optredende artiesten zijn geïnspireerd door het rijke americana- en folkgenre, zijn wars van modetrends en spelen oprecht, ten dienste van het lied. Vaak persoonlijkheden met een verhaal, die de de luisteraar meenemen op een intieme reis. Slechts begeleid door eigen gitaar, soms met één begeleider. Singer/songwriters Edo, Marijn en Eric wisselen elkaar af als Host en zijn gastheer/vrouw van de avond. Met een openingsset van eigen songs en hier en daar een smaakvol gekozen cover brengen ze de zaal in de stemming voor de hoofdartiest.

ZepposSonglines heeft tot de zomer een mooie programmering te bieden.
Op 23 januari beklimt JP den Tex het podium. JP staat erom bekend de luisteraar mee te nemen op een ‘Road Movie’ naar de zelfkant van het leven, herinnerend aan een inspirator als Tom Waits.
Op 6 februari is het de beurt aan gitarist en songwriter Wouter Planteijdt, die bekend is van Sjako! en een keur aan theatervoorstellingen.
Op 20 februari is het de beurt aan Paul Batto (USA) en Ondra Kriz (CH/Slowakije).
De programmering in de opeenvolgende maanden bestaat uit de Engelse songwriters David Phillips (6 maart), Sarah McQuaid (27 maart) en Julian Dawson (10 april) en de Amerikanen Barnaby Bright (24 april) en Edie Carey (8 mei).

Songlines Live At Zeppos – Claire’s Ballroom. Gebed Zonder End 5, Amsterdam
Aanvang van elk concert: 20.00 uur. Toegang: 7,50 EUR.

Reserveren via

www.songlineslive.nl en www.zeppos.nl

 

1 gedachte over “Zeppos – intiem akoestisch podium in Amsterdam”

  1. Beste mensen;

    Sinds een jaartje of 25 (!) speel ik als zanger/gitarist in diverse bands uit de regio Den Bosch. Na jaren punk, metal en gitaarrock ben ik bezig om iets totaal anders te doen: solo en akoestisch. Ik heb nog niet veel materiaal opgenomen maar heb wel allerlei eigen nummers uit het heavy verleden in een akoestisch jasje gestoken. Als Abraharm wil ik graag het podium op. Zit er een kansje je in op jullie podium als bijvoorbeeld support? Lijkt met te gek.
    https://www.youtube.com/watch?v=OFgh0iqZUPk

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven