Zjef Vanuytsel overleden

zjef-vanuytsel

De chansonnier Zjef Vanuytsel is woensdag 30 december overleden aan de gevolgen van kanker.
Zjef Vanuytsel debuteerde in 1970 op zijn 25e jaar, met een vers diploma als architect in de achterzak, als kleinkunstzanger met het album De Zotte Morgen. Veel nummers van deze plaat werden favoriet bij de bewonderaars.
Vanuytsel schreef over de gewone dingen van het leven, en vond aansluiting bij jonge meisjes én hun vaders. Vanuytsel had een talent voor melodie en arrangement. Hij mengde zijn romantische en poëtische luisterliedjes met pop- en bluesinvloeden, en met traditionele chansonelementen. Zijn teksten waren vaak autobiografisch, zoals te horen is op de albums die in de late jaren zeventig en de vroege jaren tachtig van hem verschenen.
Na het in1983 verschenen Tederheid zette de zanger er echter een punt achter. De afnemende interesse voor het Nederlandstalige lied zorgde ervoor dat hij koos voor de zekerheid van het architectenbestaan.
Maar het bloed kroop waar het niet gaan kan. In 2007 verscheen zijn laatste album, Ouwe Makkers.
Na een opgelegde rust vanwege van zijn gezondheid, maakte Zjef Vanuytsel in 2014 twee singles met chansonnière Micheline Van Hautem: Als twee geliefden en Spoken in je hoofd.
Eind 2014 verscheen er een cd-box met alle albums van Zjef Vanuytsel in de serie Integraal, aangevuld met een bonus-cd met live BRT-opnamen.

Scroll naar boven